680 προβολές | φώτα
Το πλοίο Ταχρίρ στον Άγιο Νικόλαο
Ανταπόκριση από το πλοίο Ταχρίρ, του Στόλου της Ελευθερίας, όταν αυτό ήταν εγκλωβισμένο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου από τις ελληνικές αρχές. Τον Οκτώβριο του 2010 το πλοίο ξεκίνησε για τη Γάζα και καταλήφθηκε από τις ισραηλινές αρχές.

Ο κρητικός καπετάνιος, Γιώργος Κλώντζας, που μιλά στο ρεπορτάζ, συνελήφθη και βασανίστηκε από τους Ισραηλινούς. Οι ακτιβιστές του καναδικού πλοίου Ταχρίρ, που παρέμεινε εγκλωβισμένο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και την ενδοτική της στάση απέναντι στο Ισραήλ.


Περιέγραψαν τις "γραφειοκρατικές διαδικασίες" που αντιμετώπισαν και το θέατρο του παραλόγου που στήθηκε με το λιμεναρχείο, με σκοπό να καθυστερήσει η αναχώρηση του πλοίου.

Δήλωναν ανησυχία για την η ασφάλεια του πλοίου στα ελληνικά νερά καθώς μετά το σαμποτάζ σε άλλο πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας, αποδείχτηκε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί ή δε θέλει να εγγυηθεί για την ασφάλεια του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης.

Τέλος, τόνιζαν πως η απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων για τη Γάζα εκθέτει την κυβέρνηση Παπανδρέου και προσβάλλει τους Έλληνες.Δημοσίευση: 30-07-2011
Παραγωγή: Ιούλιος 2011
Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Διάρκεια: 9:41
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ