1285 προβολές | φώτα
Ενεχυροδανειστήρια: In ...GOLD we Trust
Η Ελλάδα ξεπουλά τον χρυσό της. Οι πολίτες της βρίσκονται σε ανάγκη για ρευστό και τα σεντούκια έχουν ήδη ανοίξει. Η ραγδαία αύξηση των ανταλλακτηρίων χρυσού και η μεταφορά του χρυσού στις χώρες που φάνηκαν έτοιμες να επωφεληθούν από την κρίση.

Η Τηλεόραση από τους Πολίτες διαπιστώνει την αλματώδη ανάπτυξη ενεχυροδανειστηρίων στην Κρήτη. Μιλά με εκπροσώπους αργυραμοιβών, χρυσοχόων και του (καταργηθέντος) Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας.


Συζητάμε για τα εκατοντάδες πρόστιμα που διαπιστώνει το ΣΔΟΕ στα καταστήματα αυτά, για τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές, αλλά και για το πού καταλήγει το χρυσάφι, το οποίο τώρα στα δύσκολα, εξαργυρώνουν -έστω και μισοτιμής- οι Έλληνες.

Εξετάζουμε το ρόλο των παραδοσιακών χρυσοχόων και των ανταλλακτηρίων που ανοίγουν σε μία νύχτα, με μία και μόνο αίτηση στην αστυνομία.Δημοσίευση: 28-06-2012
Παραγωγή: Ιούνιος 2012
Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Κάμερα - μοντάζ: Γιάννης Αλικιώτης
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ