2934 προβολές | φώτα
Παιδεραστές - Αναφορά στην Κρήτη
Η σχέση των φαινομένων παιδεραστίας με τον Αθλητισμό, την Οικονομία και την Πολιτική. Τα θύματα που δε μιλούν ποτέ και ο τρόπος αντιμετώπισης από τις οικογένειές τους. Η ανύπαρκτη πρόληψη και και το αναξιοποίητο επιστημονικό δυναμικό του νησιού.

Αναρωτιόμαστε γιατί, ειδικά στην Κρήτη, προτιμάμε να βλέπουμε το θέμα μέσα από τις κλειδαρότρυπες ενώ δημοσίως κρύβουμε κάτω από το χαλί ένα υπαρκτό και αυξανόμενο πρόβλημα.


Στο ρεπορτάζ μιλούν ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Σκεύος Παπαϊωάννου, ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Αντώνης Λιοδάκης και ο πρώην προπονητής του Α.Γ.Ο.Ρ. Βαγγέλης Θεωδορουλάκης, ο πρώτος που είχε καταγγείλει περιστατικά παιδεραστίας μέσα στην ομάδα, χωρίς όμως να εισακουστεί.

Αναδημοσιεύεται επίσης η συγκλονιστική μαρτυρία μιας 25χρονης γυναίκας από την Ιεράπετρα για τον βιασμό της στην εφηβεία της και εξετάζονται οι δύο περιπτώσεις παιδεραστών που συντάραξαν το Ρέθυμνο και όλη την Ελλάδα.Δημοσίευση: 29-05-2012
Παραγωγή: Μάιος 2012
Ρεπορτάζ: Χαρά Βηλαρά, Μάριος Διονέλλης
Κάμερα: Σταύρος Αλεξανδράκης
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ