1220 προβολές | φώτα
Βόλτα με το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ
Σπάνιες εικόνες από το βαθυσκάφος του ΕΛΚΕΘΕ στον βυθό ανοιχτά του Ηρακλείου. Μια περιήγηση με αφορμή την έκθεση για την κλιματική αλλαγή στο Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών και μια σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού έργου του ΕΛΚΕΘΕ.

Εκτός από τον κυβερνήτη το ΘΕΤΙΣ έχει θέση για ακόμα ένα άτομο, που συνήθως είναι ειδικός ερευνητής, ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 600 μέτρα, να πραγματοποιήσει μετρήσεις και να δει από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στο βυθό.


Το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ εκτός από τις γεωλογικές και ωκεανογραφικές έρευνες συμβάλει και στη δουλειά της αρχαιολογίας και στις εξερευνήσεις αρχαίων ναυαγίων με πολύ λεπτούς χειρισμούς μέσω των εξειδικευμένων εργαλείων που διαθέτει.

Οι διαπιστώσεις από την έρευνα στους ωκεανούς σχετικά με την κλιματική αλλαγή παρουσιάζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Ηράκλειο, στην σχετική έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ στο εκθεσιακό κέντρο στις Γούρνες. Εκεί οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του βυθού.Δημοσίευση: 27-04-2012

Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ