806 προβολές | φώτα
Πανδαιμόνιο στη Γαύδο
Τριτοκοσμικές μεταφορές στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Σκηνές... ροκ στο λιμάνι της Γαύδου. Επιβάτες έρχονται σε αντιπαράθεση με τους υπεύθυνους της εταιρίας ΑΝΕΝΔΥΚ, όταν ο τοπικός πράκτορας επέλεξε να εκδώσει εισιτήρια κατά βούληση παρακάμπτοντας τη σειρά...

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, το πρακτορείο της ΑΝΕΝΔΥΚ στη Γαύδο δεν τήρησε τη σειρά προτεραιότητας που η ίδια η εταιρεία είχε κρατήσει για τη λίστα επιβίβασης στο πλοίο «Δασκαλογιάννης».


Μάλιστα, από τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι της εταιρίας τηλεφωνούσαν στους επιβάτες για να επικυρώσουν τις κρατήσεις τους, καταρτίζοντας στην ουσία μια ήδη υπεράριθμη λίστα. Το πρόβλημα προέκυψε όταν επί δύο ημέρες (Παρασκευή – Σάββατο) δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια λόγω απαγορευτικού και κατόπιν την Κυριακή, αντί η εταιρεία να ζητήσει άδεια για επιπλέον έκτακτο δρομολόγιο, ακολούθησε την τακτική «όποιος προλάβει». Το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Γαύδου επικράτησε πανδαιμόνιο μεταξύ επιβατών που είχαν προλάβει να εκδώσουν το εισιτήριό τους και άλλων, που αν και είχαν επιβεβαιώσει την κράτησή τους, εντούτοις έμεναν χωρίς το πολυπόθητο χαρτάκι, αποκλεισμένοι στο νησί.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν κανένας από την εταιρία δεν αναλάμβανε τη δέσμευση για επιπλέον έκτακτο δρομολόγιο. Ειδικά για όσους είχαν αυτοκίνητο αυτό σήμαινε αποκλεισμό στο νησί μέχρι την προσεχή Παρασκευή (26/8). Ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΝΔΥΚ, Γιάννης Μπραουδάκης προέτρεπε επιβάτες που επικοινώνησαν μαζί του να επιβιβαστούν στο πλοίο «με όποιο τρόπο μπορούν». Στον προβλήτα της Γαύδου σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και εντάσεις ενώ ο ένας λιμενικός (που και ο ίδιος θα ταξίδευε με το πλοίο καθώς τελείωνε η απόσπασή του) και ο ένας αστυνομικός προσπαθούσαν μάταια να επιβάλλουν την τάξη απειλώντας με συλλήψεις τους επιβάτες που διαμαρτύρονταν για την ασυνέπεια της εταιρίας.

Προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη όταν ταξιδιώτες, που δεν κατάφεραν να εκδώσουν τα «κρατημένα» εισιτήριά τους, κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου. Άλλη ομάδα επιβατών, που είχαν ήδη προλάβει να μπουν στο πλοίο, κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους ενώ τη συμπλοκή απεσώβησαν μέλη του πληρώματος.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση δύο ωρών αφήνοντας πίσω του περίπου δεκαπέντε αυτοκίνητα και τριάντα επιβάτες, οι οποίοι δε χώρεσαν στο δρομολόγιο ενώ αποδείχτηκε «μάταιη» και η ελπίδα που διέρρεε για επιστροφή του πλοίου στη Γαύδο τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, προκειμένου να περισυλλέξει επιβάτες και οχήματα.

Το επόμενο πρωϊ οι αποκλεισμένοι παρέμεναν στο νησί μέχρι νεωτέρας, ενώ κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν την πρόθεση να υποβάλλουν μηνύσεις μόλις βρεθούν στο λιμεναρχείο της Χώρας Σφακίων.Δημοσίευση: 25-08-2011
Παραγωγή: Αύγουστος 2011
Διάρκεια: 6:36
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ