3794 προβολές | φώτα
Ιατρείο για... αόρατους ανθρώπους
Αυτό το ιατρείο φτιάχτηκε για μετανάστες. Αλλά πλέον, όσο αυξάνονται οι ντόπιοι «απόκληροι» του συστήματος Υγείας, τόσο πιο συχνά χτυπούν κι εκείνοι την πόρτα του. Την ίδια στιγμή το δημόσιο νοσοκομείο του Ρεθύμνου υπολειτουργεί.
Σε αυτές τις συνθήκες, ο εθελοντισμός  καλείται να καλύψει τις «τρύπες» που αφήνει ανοιχτές η Ελλάδα του Μνημονίου...  «Το κάνω για μένα, παίρνω πολλά από αυτό, αλλά ξέρω πως θα έπρεπε το Κράτος να φροντίζει για την υγεία αυτών των …αόρατων ανθρώπων», λέει στην Τηλεόραση από τους Πολίτες η παιδίατρος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξέροντας πως ο εθελοντισμός της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «άλλοθι» για την περιστολή των δικαιωμάτων υγείας.

Οι μετανάστες πλέον φεύγουν από την Ελλάδα και τη θέση τους στις ουρές του Ιατρείου παίρνουν Έλληνες που έμειναν άνεργοι, που έχασαν την Ασφάλειά τους, που δεν τους καλύπτουν τα Ταμεία και που βρίσκονται πλέον εκτός συστήματος Υγείας. Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πια λεφτά να αγοράσουν τα εμβόλια των παιδιών τους και που περιμένουν στην ουρά για την εθελοντική παροχή φαρμάκων από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους μέσω του κοινωνικού ιατρείου.


Δημοσίευση: 31-01-2012
Παραγωγή: Δεκέμβριος 2011
Διάρκεια: 16:07
Ρεπορτάζ: Χαρά Βηλαρά
Κάμερα: Σταύρος Αλεξανδράκης, Νίκος Σαράντος
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ