1846 προβολές | φώτα
Χαλυβουργοί: Στη φωτιά για 596 ευρώ
Οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος βρέθηκαν στα Χανιά, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών. Μίλησαν για τις σκληρές συνθήκες της δουλειάς τους και για τον απεργιακό τους αγώνα. Μια απεργία που παρά τη σιωπή των ΜΜΕ συνάντησε πρωτοφανή αλληλεγγύη.

Ο Νάσος Πλευράκης και ο Μάρκος Καλαρίδης μιλούν για το χρονικό του αγώνα τους από τις 31 Οκτωβρίου όταν έγιναν οι πρώτες απολύσεις και περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν όταν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι φτάνουν στην πόρτα του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο για να τους δώσουν τρόφιμα ή και χρήματα από το υστέρημά τους.


Μιλούν για την παραγωγή του εργοστασίου, η οποία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, και για τα κέρδη της εταιρείας, που παρόλα αυτά δεν έφτασαν μέχρι τους εργαζόμενους. Αντίθετα, σήμερα ζητείται μείωση 40% των μισθών και απολύσεις με πρόσχημα την κρίση και τις ανάγκες «αναδιάρθρωσης»...

Ο Δημήτρης Ντούζγος από το Κοινωνικό Στέκι μιλά για την αλληλεγγύη που εκφράζει ο λαός της Κρήτης στους απεργούς και τονίζεται πως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει γυρισμός και ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση της απεργίας μέχρι τη δικαίωση των εργαζόμενων.

* Στις 7 Ιανουαρίου, οπότε δημοσιεύεται το ρεπορτάζ, η απεργία έχει φτάσει ήδη στις 69 ημέρες.

* Οι συναντήσεις στα Χανιά με τους απεργούς οργανώθηκαν από το Κοινωνικό Στέκι –Στέκι Μεταναστών Χανίων

--------------------------

Στο βίντεο χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από αφιερώματα της Τηλεόρασης του 902 καθώς και από το ντοκιμαντέρ «Μέρες απεργίας» των Κώστα Καλλέργη και Γιάννη Βάκρινου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ:
Δημοσίευση: 07-01-2012
Παραγωγή: Δεκέμβριος 2011
Διάρκεια: 13:04
Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Κάμερα: Δημήτρης Τσαγκαράκης
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ