2411 προβολές | φώτα
Οι «φιλίες» των κοιτασμάτων...
Τι θα κάνει η Ελλάδα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κρήτης αν δεν έχει παραγωγική βάση; Πόσο φτηνά θα ξεπουλήσει τα κοιτάσματά της τώρα που το παιχνίδι χοντραίνει; Η πρόσδεση στο άρμα του Ισραήλ βάζει την Ελλάδα στο παιχνίδι της έντασης...

Ο Βαγγέλης Πισίας μιλά για τη συμμαχία της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ, με φόντο τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο). Εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη φιλία είναι επιζήμια για την Ελλάδα όχι μόνο σε ηθικό, αλλά ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο, ενώ διερωτάται αν πραγματικά πιστεύει κανείς ότι το Ισραήλ θα μας στηρίξει σε μια ενδεχόμενη ένταση με την Τουρκία.


Πάντως ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέμενε βοήθεια από τα εβραϊκά οικονομικά λόμπι και χρηματαγορές, αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Την ίδια στιγμή ο αραβικός κόσμος «βράζει». Η Κρήτη συνορεύει με την Αίγυπτο και τη Λιβύη, αλλά οι παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους Άραβες θυσιάζονται για χάρη των Ισραηλινών χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, ούτε καν για την ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια.

Η σφαγή των Παλαιστινίων περνά στα «ψιλά» και τα ραντεβού του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Αραφάτ είναι πια ξεχασμένο παρελθόν. Κι όμως εκτός από ανήθικη και ανιστόρητη η στάση αυτή είναι και οικονομικά ασύμφορη, καθώς η Αίγυπτος έχει τα δεκαπλάσια κοιτάσματα σε σχέση με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σχετικό βίντεο:

Ρίσκο το πετρέλαιο αλλά έχουμε ανεργία

---------------------Δημοσίευση: 31-12-2011
Παραγωγή: Δεκέμβριος 2011
Διάρκεια: 16:10
Ρεπορτάζ: Μαρία Ψαρά
Κάμερα: Αλέξανδρος Αριστόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ