5897 προβολές | φώτα
Ομάδα Give: Όπως... «προσφέρω»
Η τάξη των «νεόπτωχων» στο Ηράκλειο, σπίτια με όλες τις ανέσεις αλλά με άνεργους ενοίκους. Η ομάδα GIVE συλλέγει ρούχα και τρόφιμα ακόμα και για ανθρώπους που μέχρι χθες δεν είχαν καμία απολύτως ανάγκη. Ένα group ξεπερνά τα όρια του facebook και προσφέρει πραγματική βοήθεια.

Συναντάμε την Τερέζα Περάκη και τη Νάσια Παστού, τις δημιουργούς της ομάδας GIVE στο facebook, που σκοπό έχει την προσφορά τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Ηράκλειο.


Η ομάδα αριθμεί ήδη περισσότερα από 2.500 μέλη και οι εθελοντές της έχουν στήσει ένα δίκτυο συλλογής και διάθεσης των ειδών σε καθημερινή βάση και σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Οι δύο εθελόντριες μιλούν για τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση, για τα φαινόμενα υποσιτισμού των παιδιών, που όπως λένε υπήρχαν πολύ πριν το κρούσμα λιποθυμίας σε σχολείο του Ηρακλείου, αλλά και για τη μεγάλη προσφορά από ιδιώτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι στην ουσία υποκαθιστούν το κοινωνικό κράτος.

Η ομάδα συντονίζει τα μέλη της μέσω facebook.
http://www.facebook.com/groups/191965727492595/

* Στις 18 Δεκεμβρίου το GIVE και η ομάδα χορού Φυσαλίδα, οργάνωσαν από κοινού συλλογή τροφίμων στην πλατεία του Αγίου Τίτου.Δημοσίευση: 21-12-2011
Παραγωγή: Δεκέμβριος 2011
Διάρκεια: 9:57
Ρεπορτάζ: Σίσσυ Παποαδογιάννη
Κάμερα: Ανδρέας Κουλάτσογλου
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ