527 προβολές | φώτα
Τα βιβλία έχουν το λόγο - Συζήτηση για τη Βικελαία
Ενστάσεις για τις επιλογές του Δήμου Ηρακλείου ως προς τη χρήση του νέου κτηρίου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, αλλά και για πολιτικές που ακολουθούνται σχετικά με τον πολιτισμό στην πόλη διατυπώθηκαν σε δημόσια εκδήλωση για το θέμα στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Ηρακλείου.
Η συζήτηση διοργανώθηκε στις 17 Ιουλίου 2013 και είχε στο επίκεντρο την πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να παραχωρήσει χώρους του κτηρίου για καταστήματα εστίασης, ενώ επεκτάθηκε και στα γενικότερα ζητήματα πολιτισμού στο Ηράκλειο και στις επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής. 
 
Τις βασικές εισηγήσεις έκαναν η αρχιτέκτονας Κατερίνα Περτσελάκη, ο βιβλιοθηκονόμος Κώστας Γωνιανάκης, μέλος της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρίας, και ο εκπαιδευτικός Αντώνης Γιακουμάκης. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Νίκος Τσαγκαράκης, μέλος της κίνησης «Πολίτες για τη Βικελαία». 
 
 

 
Μετά τους εισηγητές τον λόγο πήραν οι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που παρέστησαν στην εκδήλωση μεταφέροντας την αγωνία τους για την τελική χρήση του κτηρίου, για την αισθητική του ένταξη στο χώρο της πόλης, αλλά και για την επάρκειά του ως προς τη στέγαση της βιβλιοθήκης. Μεταξύ άλλων πήραν το λόγο η αρχαιολόγος Λιάνα Σταρίδα, ο φιλόλογος κ. Λάμπρου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καμπιτάκης, η διευθύντρια της ΕΡΑ Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Ηρακλείου Μανώλης Παπουτσάκης και οι δημοσιογράφοι Φανή Καλαθάκη, Ηρακλής Γαλανάκης, Μάριος Διονέλλης και Νέλλυ Κατσαμά. 
 
Η συζήτηση μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ Ηρακλείου.


Δημοσίευση: 19-07-2013
Βιντεοσκόπηση - παραγωγή: "πολίτεςTV"
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ