2482 προβολές | φώτα
Η ιδέα του «πολίτεςTV»
Από τον Νοέμβριο του 2011, αναζητούμε τις ειδήσεις και τους ανθρώπους της Κρήτης. Εκείνους που σπάνια βρίσκουν χώρο στην τηλεόραση και γενικότερα στα μέσα ενημέρωσης.

Προσπαθούμε, με τη βοήθειά σας, να απαντήσουμε στον «ακριβό» χαρακτήρα της παραγωγής βίντεο. Πιστεύουμε πως η δημιουργία ενός καλού βίντεο-ρεπορτάζ δε χρειάζεται κυρίως λεφτά, αλλά μεράκι, πραγματικό ενδιαφέρον και αρκετές ώρες δουλειάς. 

Δίνουμε εικόνα και ήχο σε μια διαφορετική θεματολογία από αυτή που κυριαρχεί σήμερα στην Κρήτη. Δεν μας σαγηνεύει το αστυνομικό ρεπορτάζ, δεν μοντάρουμε βίντεο με αγωνιώδη μουσική, δεν τρέχουμε πίσω από τα θέματα κοινής λήψης και τις δηλώσεις των συνήθων «εκπροσώπων», δεν αναδημοσιεύουμε απλώς δελτία Τύπου. 
 
Αντίθετα, μας τραβούν την προσοχή θέματα όπως η διαχρονική έλλειψη σεβασμού στο κρητικό τοπίο, η ανάδειξη της πνευματικής δημιουργίας που θεωρήθηκε «πολυτέλεια» εν καιρώ κρίσης, η προβολή της δουλειάς των απλών ανθρώπων στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα. Επίσης, η σπουδαία προσφορά εθελοντών στην Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική φροντίδα, εκείνων όμως που δεν επιτρέπουν να τους θεωρήσουμε άλλοθι για την έλλειψη της κρατικής μέριμνας στους ίδιους τομείς.
 
Δε θεωρούμε πως το λειτούργημα της ενημέρωσης υπηρετείται μόνο από τους «ειδικούς». Ρεπόρτερ είναι για μας κάθε ανήσυχος άνθρωπος που προβληματίζεται για όσα συμβαίνουν γύρω του. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάσαμε αυτό το μέσο «Τηλεόραση από τους Πολίτες».  Επειδή φιλοδοξούμε να φτιάχνεται από όλους μας. Όχι μόνο με την οικονομική μας στήριξη αλλά και με τις προτάσεις για το επόμενο θέμα. Με ιδέες για την επόμενη δημοσιογραφική μας αποστολή.


Δημοσίευση: 19-11-2011
Παραγωγή: Νοέμβριος 2011
Διάρκεια 1:17
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ