682 προβολές
Ηράκλειο: Η ΕΡΑ και η κουλτούρα της παραλιακής
Για όσα εκφράζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και για το πολιτισμικό "μαύρο" που έριξε η κυβέρνηση μιλούν καθηγητές και άνθρωποι από τον χώρο της εκπαίδευσης. Ειδικά στην ΕΡΑ Ηρακλείου αναφέρεται ο καθηγητής Γιάννης Ζαϊμάκης.
Η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ συγκεντρώνει τις αντιδράσεις επιστημόνων φορέων και προσωπικοτήτων της Κρήτης. Στην παρούσα δημοσίευση σταχυολογούμε ραδιοφωνικές δηλώσεις επιστημόνων στο πλαίσιο των απεργιακών εκπομπών που μεταδόθηκαν από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Κεδίκογλου. 
 
 
 
Βαγγέλης Καπετανάκης, πρόεδρος ΤΕΙ Κρήτης:
«Υποχρέωσή μας η αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΑ Ηρακλείου. Αν είναι παράνομη η αναμετάδοση, άλλο τόσο παράνομη είναι και η έλλειψη πόρων από το ΤΕΙ».
 
 
 
Γιάννης Ζαϊμάκης, καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, Παν/μίου Κρήτης:
«Μεθοδεύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό με πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Έχουμε εκτροπή. Η ΕΡΑ Ηρακλείου ήταν το αντίπαλο δέος στην κουλτούρα της παραλιακής που κυριαρχεί στην πόλη». 
 
 
 
Γιώργος Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΔΠΘ: 
«Λειτουργεί παρασύνταγμα. Οι 19 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Τεράστιες οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας».   
 
 
Γιώργος Γραμματικάκης, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: 
«Κάθε εξουσία κάποια στιγμή διαπράττει μια ύβρη. Στο τέλος όμως έρχεται η Νέμεσις. Αλοίμονο αν και τώρα δεν αλλάξουν τα πράγματα». 
 
Πηγή: Σκάι Κρήτης 92,1


Δημοσίευση: 15-06-2013

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ