284 προβολές
Φεύγει από τον Δήμο η Οικία Χρονάκη...
Στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης πρόκειται να "επιστραφεί" τις επόμενες ημέρες το κτήριο της Οικίας Χρονάκη στο Ηράκλειο, το οποίο είχε παραχωρηθεί στο Δήμο.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι Κρήτης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Μανώλης Βασιλάκης, δε βρέθηκε λύση για την εκ νέου παραχώρηση του κτηρίου στον Δήμο Ηρακλείου. Ακούστε τη δήλωση του κ. Βασιλάκη: 

 
Το ιστορικό αυτό οικοδόμημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τις στεγαστικές ανάγκες της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Σήφης Φανουράκης, είχε απευθύνει μέσω του “πολίτεςTV” πρόσκληση στον Δήμο Ηρακλείου ώστε να του παραχωρηθεί εκ νέου η Οικία Χρονάκη, με την προϋπόθεση να δοθεί από τον Δήμο κάποιο άλλο κτήριο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Εφορείας, η οποία σήμερα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα επί της οδού Δικαιοσύνης. (Δείτε το σχετικό βίντεο)
 
Όπως τονίζει ο κ. Βασιλάκης, ο Δήμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα αφού και ο ίδιος ενοικιάζει κτήρια για τις ανάγκες στέγασης κάποιων υπηρεσιών του.  
 
Τις προηγούμενες ημέρες η Εφορεία Νεωτέρων είχε στείλει έγγραφο στον Δήμο καλώντας τον να αδειάσει το εσωτερικό της Οικίας Χρονάκη και να μεριμνήσει για την μεταφορά και φύλαξη του παλαιού τυπογραφείου, των παραδοσιακών στολών και λοιπών κειμηλίων σε άλλους χώρους, προκειμένου να αποδοθεί το ιστορικό αυτό μνημείο στην υπηρεσία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο φορέων προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της απόδοσης του κτηρίου.  
 

 

Πηγή: Σκάι Κρήτης 92,1


Δημοσίευση: 10-06-2013

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ