117 προβολές
Ευτυχία
Σχεδόν την ξεχάσαμε ήδη. Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα. Άλλες ειδήσεις καπάκωσαν τον χαμό της. Μετά ήρθε κι ο Άυγουστος, που ο θείος Ουμπέρτο τον έχει στιγματίσει ως πεισματικά τσιγκούνη με τις ειδήσεις και σιγά σιγά θα κατευθυνθούμε προς τα μπάνια του λαού, με δόξα και τιμή.
Για εκείνη, από όλο τον θόρυβο, έμεινε η κατηγόρια ότι δεν είχε πληρώσει το χαράτσι και τον τελευταίο λογαριασμό. Είπαν και ότι δεν είχε δηλώσει την ασθένειά της στη ΔΕΗ. Είπαν και πως δεν μπορούσαν να το ξέρουν. Και μια ιατροδικαστική εξέταση ήρθε περίπου να πει πως «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι από τί πέθανε…» Θα βρουν χιλιάδες δικαιολογίες, είναι βέβαιο.
Ειδικά εκείνο το «δεν μπορούσαμε να το ξέρουμε…». Γενικώς ποτέ «δεν μπορούν να το ξέρουν». Δεν έχουν την ικανότητα να το ξέρουν γιατί ποτέ δεν μπήκαν στη θέση εκείνου που υποφέρει. Λες και είναι από άλλη πάστα φτιαγμένοι και έτσι εκ φύσεως ποτέ «δεν μπορούν να το ξέρουν».
Κι ας τους ψήφισες ακριβώς για αυτό. Για να ξέρουν από πριν, για να προλαβαίνουν, για να καταλαβαίνουν.
Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι το δημοσιονομικό όφελος από την πώληση της ΔΕΗ. Που στο εξής θα είναι και ιδιωτική, και ακόμα περισσότερο «δε θα μπορεί να το ξέρει…»
Και ξανά προς το succes story τραβάμε. Δε το χάρηκε το success story η κυρία Ευτυχία, ούτε το πρωτογενές πλεόνασμα πρόλαβε να πάρει.
Μπορεί και να μην τιμωρηθεί κανείς γιατί… δεν μπορούσαν να το ξέρουν, δεν το είχε δηλώσει και η ίδια, που να το ξέρει και ο εργολάβος, που να το προβλέψουν κι οι υπουργοί κτλ κτλ.
Μόνο το όνομά της θα συνεχίσει να κάνει μια ενοχλητική αντίστιξη με το υπόλοιπο κείμενο της είδησης. Εκείνο το «Ευτυχία» καθόλου δεν ταιριάζει με τη συγκυρία.
Αλλά ούτε κι αυτό μπορούσαν να το προβλέψουν…
Πηγή: CandiaNews.gr


Δημοσίευση: 01-08-2014
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ