108 προβολές
Εσένα Βασίλη, σου φτάνουν;
Θα παίρνουν τα 400 ευρώ και δε θα ξέρουν τι να τα κάνουν οι συμπολίτες που ζουν σε «ακραία φτώχεια». Τόσα τους υπόσχεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο συντοπίτης Βασίλης Κεγκέρογλου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Του έδωσε, λέει, την άδεια από την Τρόικα να κάνει και λίγη κοινωνική πολιτική και μας έφερε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ).   
Τα 400 ευρώ αντιστοιχούν σε 4μελή οικογένεια και μάλιστα ο υφυπουργός έχει βρει και τον τρόπο να τα μοιράσει. Τα 100 θα πάνε για τις δαπάνες του σπιτιού, από 100 ο κάθε γονιός και από 50 κάθε παιδί. Έτσι θα βγαίνει ο μήνας. 
Και σας κάνει και τη χάρη ο υφυπουργός να είναι «ακατάσχετο και αφορολόγητο» το ιλιγγιώδες σας επίδομα. 
Αλλά μην ξεγελαστείτε πως θα το βάλετε στην τσέπη μαζί με κανένα άλλο, δεύτερο,  μπαξίσι. Από δω και πέρα όλα θα συμψηφίζονται. Δηλαδή αν είναι άνεργος ο γονιός και παίρνει επίδομα ανεργίας τότε ΔΕΝ θα παίρνει το ΕΕΕ. Επίσης αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα και παίρνει κάνα ψίχουλο από την πρόνοια πάλι θα συμψηφίζονται τα δύο επιδόματα για να μην ξεπεράσουν τα 400 ευρώ και μπει κανείς στον πειρασμό να κάνει παραπάνω έξοδα. 
Και όλα αυτά πιλοτικά στην αρχή για να δούμε πόσοι θα επιβιώσουν. Σε πόσους θα φανούν αρκετά τα 100 ευρώ για τα έξοδα σπιτιού και τα 100 για κάθε ενήλικα. Πόσοι θα απαντήσουν θετικά, κύριε υπουργέ όταν τους ρωτήσετε αν έφτασε το 50αρικό για κάθε παιδί μέχρι το τέλος του μήνα… 
Ρωτήστε πρώτα τα δικά σας τα παιδιά αν φτάνουν και με το συμπάθειο προκαταβολικά για τον άκρατο λαϊκισμό… 
 
Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Δημοσίευση: 22-07-2014
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ