82 προβολές
Μαγαζί γωνία η Υγεία
Λίγο μετά τον ανασχηματισμό έφτασαν στις εφημερίδες τα πανηγυρικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας για το πόσο καλά πηγαίνει το «μαγαζί» από πλευράς εσόδων και περικοπής των δαπανών. Τα έδωσε ο Άδωνις προφανώς για να αποδείξει στο Σαμαρά πόσο άδικο είχε που τον αντικατέστησε. Για την Κρήτη, τα στοιχεία έχουν ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον...
Προκειμένου να λύσουν τους λογαριασμούς τους στην ακροδεξιά πολυκατοικία, ακόμα και οι συγκάτοικοι όπως ο Άδωνις και ο Βορίδης, η Υγεία μπήκε στον πάγκο του χασάπη για να μετρήσουμε πόσα βγάλαμε και φέτος από την παροχή υπηρεσιών που κατά κανόνα είναι συνταγματική υποχρέωση ενός κράτους στους πολίτες του. Θαυμάστε:   
- Μειώσαμε κατά 9% οι δαπάνες (ίσως με περισσότερες απλήρωτες εφημερίες ή με τους λιγότερους πλέον γιατρούς;)
- Αγοράσαμε κατά 12,22% λιγότερα φάρμακα και υγειονομικό υλικό (την ώρα μάλιστα που αυξήθηκαν οι προσερχόμενοι στα νοσοκομεία)
- Βγάλαμε κατά 8,5% περισσότερα λεφτά από τα νοσήλια (που πάει να πει ότι πλήρωσαν περισσότερα στο «μαγαζί» οι πολίτες για να νοσηλευτούν).  
- Και βέβαια διαπρέψαμε στο ξήλωμα των οικονομιών του κοσμάκη αφού τον αναγκάσαμε να πάει κατά 27,4% περισσότερο στα απογευματινά ιατρεία πληρώνοντας από 40 έως 70 ευρώ την επίσκεψη. 
Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν ως «επιτεύγματα» της προηγούμενης ηγεσίας. Μας είπαν δηλαδή πως το μαγαζί πάει καλά, είναι γωνιακό και πουλάει Υγεία με το κιλό ενώ η «πελατεία» κάνει ουρές για να μας τα σκάσει… 
 
* Ειδικά στην Κρήτη,  η τοπική ΔΥΠΕ και ο προϊστάμενός της κ. Γρηγοράκης μας έδωσαν κι άλλα στοιχεία. Σημειώθηκε λέει, στο νησί η μικρότερη αναλογικά δαπάνη των νοσοκομείων για ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο κτλ. Και αυτό ως καλό νέο διακινήθηκε. Δε μας είπαν ότι στην Ιεράπετρα, στη Σητεία, στο Ρέθυμνο αλλά τώρα πια και στο Ηράκλειο, οι κλινικές κλείνουν τον μισό μήνα εφόσον δε βγαίνουν οι εφημερίες. Προφανώς κάποιος χριστιανός βρέθηκε να κλείσει και το φως για να μην καίει τσάμπα και έτσι μειώθηκε και ο λογαριασμός… Συγχαρητήρια λοιπόν.  
 
Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Δημοσίευση: 21-06-2014
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ