87 προβολές
Τι (δεν) είδε ο Κινέζος
Την εβδομάδα που πέρασε, η Κρήτη των «τριανταφυλλένιων γάμων» των Κινέζων συνάντησε την Κρήτη που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να αποτρέψει τη μόλυνση των θαλασσών της. Και δυστυχώς οι γάμοι κέρδισαν κατά κράτος. Τουλάχιστον επικοινωνιακά.
Η συγκέντρωση 1500 ανθρώπων στα Σφακιά και η θαλάσσια διαμαρτυρία τους «θάφτηκε» κανονικά από όλα τα κεντρικά ΜΜΕ. Για σας εκεί στην Αθήνα, δεν υπήρξαν ποτέ οι άνθρωποι αυτοί, δε διαμαρτυρήθηκαν, δε φώναξαν δεν κινδύνευσαν μπροστά στον κακό καιρό όταν βγήκαν στα ανοιχτά για να στήσουν μια συμβολική αλυσίδα που θα ανακόψει τα σχέδια καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. 
Το κενό κάλυψαν επάξια (χωρίς να φταίνε φυσικά) τα 16 ζευγάρια νιόπαντρων Κινέζων που φωτογραφήθηκαν στα Χανιά και σε όλο το νησί δίνοντας το κατάλληλο ντεκόρ για τις δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη.
Οι νεόνυμφοι δήλωσαν αποφασισμένοι να ξανάρθουν στην Κρήτη και να προτρέψουν και άλλους φίλους τους να κάνουν εδώ τις διακοπές τους. Δε βρέθηκε κανείς να τους πει για τους κινδύνους από ένα πιθανό ατύχημα στο Cape Ray που σε λίγες μέρες ξεκινά την υδρόλυση των χημικών στις θάλασσές μας.
 
Οι ειδήσεις θα συνεχίσουν να φτιάχνονται όπως θέλουν οι κάτοχοι των ΜΜΕ.  Όσοι δουλεύουμε για αυτές θα πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε με το ψωμί μας και όσοι κάθεστε στους καναπέδες απέναντι θα πρέπει να κάνετε και σεις κάτι για να ανακαλύψετε τις ειδήσεις που σας κρύβουν. 
Μέχρι κάποτε να αλλάξουν τα πράγματα… 
 
Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Δημοσίευση: 06-05-2014
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ