70 προβολές
"Αλητεία" με το επίδομα τοκετού
Συναντήσαμε την εβδομάδα που πέρασε αρκετές από τις μανάδες στο Ηράκλειο, που τους ζητάνε πίσω το επίδομα τοκετού. Από 900 μέχρι 1100 ευρώ, που τα πήρανε, λέει, από λάθος επειδή ο υπάλληλος δεν είχε πάρει την εγκύκλιο με τον νόμο που καταργούσε το επίδομα. Από τον Νοέμβρη που καταργήθηκε, σε κάποιες περιοχές της χώρας το έδιναν μέχρι τον Φλεβάρη του 13.
Και σήμερα όχι μόνο τα ζητάνε πίσω αλλά και με τόκο και μάλιστα απειλούν τις μανάδες πως αν δεν τα δώσουν θα τους πάρουν το σπίτι και ό,τι άλλο έχουν.  
Η αλητεία των μνημονιακών κυβερνώντων έφτασε μέχρι εκεί. Όχι μόνο να καταργήσουν το επίδομα, λες και δεν ήταν πληρωμένο από τον ιδρώτα των εργαζομένων, αλλά να ζητάνε πίσω και λεφτά που σε απλούς ανθρώπους κάλυψαν μερικές από τις πολλές οικονομικές υποχρεώσεις που ανοίγει σε μια οικογένεια ο ερχομός  ενός παιδιού. 
 
Μας είπαν πολλά οι μητέρες. «Να έρθουν να πάρουν τις πάνες που αγόρασα», «να πάρουν τα πρώτα του ρουχαλάκια και το συμπλήρωμα γάλακτος που χρειάστηκα», «να πάρουν, εν τέλει, το ίδιο το παιδί, χάρισμά τους» μου είπε άλλη μέσα στον πόνο της. 
 
Μα η λέξη «αλητεία» που βγήκε από το στόμα τους καρφώθηκε διάνα, ίσως επειδή βρήκε στόχο στον υπουργό Υγείας τις ίδιες μέρες που έκλεινε τον ΕΟΠΥΥ. Ίσως επειδή, όπως μας θύμισαν, και ο ίδιος περιμένει παιδί και παρά την πίκρα τους είχαν το κουράγιο να του ευχηθούν να πάνε όλα καλά και να γεννηθεί υγιές .  
 
«Αλλά μόνο του Άδωνι το παιδί, να είναι υγιές;» αναρωτήθηκε κάποια από τις συγκεντρωμένες στο βάθος… 
Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Δημοσίευση: 02-03-2014
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ