82 προβολές
Πρύτανη, ντροπή σου
Η ιστορία έχει κάπως έτσι: Ένας νέος άνθρωπος στα Χανιά μένει άστεγος και βρίσκει καταφύγιο σε ένα από τα εγκατελειμένα κτήρια στην πόλη. Το κτήριο είναι ετοιμόρροπο και ο Πάνος, έτσι τον λένε, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να το σουλουπώσει. Τον βοηθάει και η γειτονιά, τους βοηθάει και αυτός άμα χρειάζονται καμιά δουλειά. Και κάπου εκεί έρχονται οι ιδιοκτήτες του χώρου. Το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Το εγκατελειμένο κτήριο το είχε δωρίσει πριν χρόνια στο Πολυτεχνείο μια γυναίκα που πέθανε. 
Οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πολυτεχνείου ήρθαν παρέα με μπόλικους αστυνομικούς. Και διατάξανε τον Πάνο να τους αδειάσει τη γωνιά. Με εντολή του πρύτανη, Βασίλη Διγαλάκη, του είπαν. Και η γειτονιά ξεσηκώθηκε. 
– Τουλάχιστον πείτε μας, τους είπαν, τι θα το κάνετε το κτήριο, αφού ρημάδι το έχετε μέχρι σήμερα. 
- Θα κάνουμε μελέτη είπαν αυτοί και ξαναδιατάξανε τον Πάνο να τους αδειάσει τη γωνιά αμέσως. «Πιο αυστηροί ήταν οι υπάλληλοι του Πολυτεχνείου παρά οι αστυνομικοί», λένε όσοι ήτανε μπροστά στο περιστατικό.    
- Ελάτε να την κάνετε τη μελέτη, να κεράσω και καφέ και να βάλω και εγώ ένα χεράκι, πιάνουν τα χέρια μου τους είπε ο Πάνος. Μα εκείνοι ήταν ανένδοτοι. 
Στις πόρτες και τα παράθυρα μπήκαν κάγκελα για να μην ξαναμπεί ούτε ο Πάνος ούτε κανένας άλλος Πάνος. Και κάποτε θα ξεκινήσει και η μελέτη… 
Στα Χανιά έχουν πεθάνει τρεις άστεγοι στο δρόμο τα τελευταία χρόνια. 
Στην πόρτα του κτηρίου πλέον γράφει «Πρύτανη ντροπή σου». 
Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Δημοσίευση: 17-02-2014
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ