82 προβολές
Ραδιόφωνο σαν τα μούτρα σας
Το κλείσιμο της ΕΡΑ στην Κρήτη συνιστά απλώς… ντροπή. Γιατί για κλείσιμο πρόκειται, αυτό καταλάβαμε όσοι είδαμε την προκήρυξη για τον περίφημο νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης. Τι να ρωτήσεις, τι να φωνάξεις και σε ποιους για την ιστορία, για τον πολιτισμό για τον εκπαιδευτικό ρόλο της δημόσιας ραδιοφωνίας.
Απλά δεν καταλαβαίνουν. Δεν ξέρουν και δε θέλουν να μάθουν. 
Αναρωτιέμαι αν είναι ευτυχείς οι κυβερνητικοί βουλευτές στα Χανιά με το τελικό σχέδιο για οριστικό κλείσιμο της ΕΡΑ στο Νομό. Αναρωτιέμαι αν θα τους λείψει η ΕΡΑ Χανίων των κ.κ. Βιρβιδάκη, Βολουδάκη και Μαρκογιαννάκη. Αναρωτιέμαι αν είναι ευτυχείς με τον έναν δημοσιογράφο και τον έναν τεχνικό για ολόκληρο το δημόσιο ραδιόφωνο της Κρήτης οι κ.κ. Αυγενάκης, Κεγκέρογλου, Κεφαλογιάννης και Σενετάκης στο Ηράκλειο. Αν αναγνωρίζουν πλέον τη δημόσια ραδιοφωνία ως φτωχό συγγενή των σταθμών της play list και των εκπομπών της κακιάς ώρας. 
Αναρωτιέμαι αν διαπίστωσαν καθόλου, αν πήραν έστω χαμπάρι την έλλειψη του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος από την μπάντα των fm. 
Αναρωτιέμαι γενικώς αν δικαιώνουν την ιστορία του τόπου που τους εξέλεξε κλείνοντας επί της ουσίας τη φωνή του προς την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. 
Έλεγα πως το «μαύρο» στις 11 Ιούνη ήταν κακή επιλογή μιας κακής κυβέρνησης. Μα η ανακοίνωση για τη «νέα» δημόσια ραδιοτηλεόραση και όσα επιφυλάσσει για την Κρήτη αλλά κυρίως οι μηδενικές αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του νησιού, δείχνουν πως δε μιλάμε πια για επί μέρους κακές επιλογές. 
Μιλάμε για συνειδητή, βασισμένη σε σχέδιο, υποβάθμιση της ενημέρωσης. Με την ανοχή και τη συνενοχή των τοπικών εκπροσώπων.  
Κρίμα και για αυτούς και για εμάς… 
 
Υ.Γ. 
Κι όσο για μας, που δουλεύουμε στα ιδιωτικά ραδιόφωνα, ας τεντώσουμε λίγο τα’ αυτά μας ν’ ακούσουμε τις καμπάνες που χτυπάν και για λόγου μας ενώ  θα απολαμβάνουμε τα παραπάνω ψίχουλα από την πίτα της ακροαματικότητας…  
 
Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Δημοσίευση: 20-08-2013
Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ