1000 προβολές | φώτα
Η Χρυσή... χωματερή
Ένα σύντομο οδοιπορικό στη νήσο Χρυσή είναι αρκετό για να αποκαλύψει -εκτός από την υπέροχη φύση- και τα μεγάλα προβλήματα που αφήνει πίσω της η κατανάλωση. Σωροί από σκουπίδια που μένουν επί μέρες στο νησί και σημάδια ανεξέλεγκτης καύσης απορριμμάτων σε έναν από τους πιο προστατευμένους βιότοπους της Κρήτης.
Επισήμως, ο Δήμος Ιεράπετρας αναθέτει τη μεταφορά των σκουπιδιών με βάρκα από το νησί σε κάποιον εργολάβο, όμως τα δρομολόγια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μόλις που είχαν ξεπεράσει τα δέκα.
Οι σακούλες σκουπιδιών που παράγονται καθημερινά στο νησί μπορεί να αγγίξουν τις 100, έτσι έπειτα από μερικές μέρες κάποια σημεία του νησιού μπορούν να συγκριθούν μόνο με… χωματερές. 
 
Και όλα αυτά δίπλα στις πινακίδες που καλούν τους επισκέπτες να σεβαστούν τον τόπο και να αφήσουν πίσω μόνο τις… πατημασιές τους.
 
* Σημείωση: 
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 25 Αυγούστου. Ωστόσο επιλέξαμε να το δημοσιεύσουμε τέλος Οκτωβρίου, με το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν. Στόχος του δεν είναι να δυσφημιστεί ο τόπος, αλλά να βρεθεί επιτέλους μια οριστική λύση.


Δημοσίευση: 22-10-2013
Διάρκεια: 10:42
Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Παραγωγή: "πολίτεςTV"
Ενσωματώση video
(αντιγράψτε τον κώδικα)

Πρόσφατοι:

- Παναγής Ζερβός
- Ειρήνη Φλουρή
- Σοφία Χουλάκη
- Γιάννης Ζαϊμάκης
- Στέλλα Παπαδομανωλάκη
- Κική Αλεξάκη
- Γιάννης Τσικανδηλάκης
- Νώντας Γκιουζέλης
- Γιάννης Πετράκης
- Ellen Larser

όλη η λίστα / έσοδα-έξοδα

Μείνετε σε επαφή:
Στο “πολίτεςTV” δεν "κυνηγάμε" την επικαιρότητα. Αναδεικνύουμε θέματα ψύχραιμα και με χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Παρουσιάζουμε λίγα και ελπίζουμε… καλά θέματα. Συμπληρώστε το mail σας αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα μας ρεπορτάζ